Address : Plastbearbetning AB
Sjöbodavägen 2, 14553 NORSBORG
 
Ring oss : 08 - 531 766 80
Maila oss: info@plastbearbetning.se
 
Plexiglas - Vit 1520x1020x3mm

Plexiglas - Vit 1520x1020x3mm

736kr
(Ex. 25% moms)
Artikel nr: Plexi Vit 3
Varumärke : Plastbearbetning AB

Vit Akryl - Plexiglas, 3mm tjock

Vit Akryl - Plexiglas, 3mm tjock

Bredd: 1520 mm
Höjd: 1020 mm
Tjocklek 3mm

Skötsel & Användningsområden
Åldringsstabiliteten utomhus i långvarig solexponering är exceptionellt bra, vilket gör akrylplastskivor mycket användbara exempelvis för dig som vill bygga uterum, fönster, båtrutor, skyltar, fönster till lekstugan etc. Om det ändå har varit akrylplastskivor som har fått en matt yta eller krakelerat så beror det sannolikt på att de putsats med kemikalier eller nötande skrapor/borstar. Mjuka trasor och milda medel såsom handdiskmedel (YES) eller såpvatten är det som gäller vid rengöring och ta bort det statiska på plasten.

Bearbetning
Ska ni göra någon vidare bearbetning av materialet såsom håltagning, passa in rundade hörn (t.ex. i ett båtfönster), fasa eller polera kanterna så finns det några enkla sätt att bearbeta plexiglas med vanliga verktyg för hemmafixare. Ska man borra använder man tex. lättast en kakelborr. För rundade sågningar ger en sticksåg ett bra resultat. Det finns många tips om bearbetning på Youtube.

Acryl – Plexiglas
Plexiglas” är ett varumärke för akrylplast. Förutom akrylplast så tillverkas glasklara plastskivor av andra material såsom polykarbonat och PET.
Akrylplast kallas ibland även ”akrylglas” eller bara ”akryl” och den kemiska benämningen är polymetylmetakrylat (PMMA). De största tillverkarna av akrylplastskivor är Evonik (varumärken Plexiglas och Acrylite), Arkema (varumärken Altuglas, Plexiglas och Oroglas) och Mitsubishi (varumärken Perspex, Lucite och Shinkolite).
Acryl XT
Plexiglas och akrylskivor görs med två olika produktionsmedoder: extruderad och gjuten. Dessa två typer betecknas XT respektive GS. När materialet är tjockare

Samtliga priser presenteras exkl. moms. Moms läggs på i kassan.

Mått (L x B x H) 1520 x 3 x 1020 Millimeter
Vikt 2 Kilogram